Luati aminte!

"Nu există păcat de neiertat, înafară de păcatul nepocăit"
Sfantul Isaac Sirul

marți, 24 septembrie 2013

Concursul de sah Moinesti 2013


Elevii școlilor liceale și gimnaziale din municipiul Moinești și localitățile limitrofe, au participat cu mult entuziasm la  a IV a ediție a Concursului Natioanal Școlar ”Elisabeta Polihroniade” ce a avut loc în după-amiaza zilei de vineri 20 septembrie 2013  in sala cantinei Liceului Teoretic ”Spiru Haret” din Moinești. La acestă competiție  , organizată de Primăria municipiului  Moinești în colaboare cu A.C.S. ”Elisabeta Polihroniade” și cu instituțiile  de invățământ locale, s-au înscris 123 de elevi  din clasele  I-XII , dintre care 18 copiii din satul Basesti, dornici  de a-și verifica și îmbunătăți cunoștințele de șah și de a dezvolta aptitudinile de comunicare și relaționare.
Sufletul acestei competiții și personalitatea remarcabilă care a reinviat sportul minții în această parte a țării, Doamna Elisabeta Polihroniade, Mare Maestră  Internațională a fost prezentă la acest eveniment și a îndemnat pe copii să aprofundeze jocul de șah pentru a descoperi acele principii care le asigura performanța și în viață.

La festivitatea de premiere, în cadrul căreia s-au acordat câștigătorilor 16 cupe, 42 de medalii și diplome, au fost prezente și  notabilitați  locale :   Domnul jurist Valentin Vieru, viceprimarul Municipiului Moinești, doamna prof. Căzănel Adriana, director Liceul Teoretic ”Spiru Haret”,  domnul profesor Ivan Stelian, directorul Colegiului Tehnic ”Grigore Cobălcescu, , domnul profesor Ciubotariu Costică, instructor de sah in cadrul Clubului Sportiv Municipal Moinești , fiecare felicitându-i pe competitori și subliniind  frumusețea și utilitatea  jocului de șah dar rolul pe care îl au instituțiile  pe care le reprezintă în educația și formarea tinerei generații.

Concursul National Școlar ”Elisabeta Polihroniade” a fost un real succes pentru ”urbea lui Tristan Tzara”, în fiecare an devenind mai atractiv pentru iubitorii sahului, tot mai mulți participanți  din Moinești calificându-se la fazele superioare ale competiției.

   Pr. Parfene Dumitru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu